zondag 9 juli 2017

LOOPGROEP FUNRUNNERS WORDT PER SEPTEMBER 2017 "LOOPSCHOOL FUNRUNNERS"

Beste vrienden en belangstellenden, lezers/volgers van ons Blog “Loopgroep Funrunners

Er is de afgelopen maanden heel wat gebeurd rond “Loopgroep Funrunners” waarover wij jullie willen informeren

10 jaar lang hebben wij ons met hart en ziel o.a. via ons sportbedrijf “Loopgroep Funrunners“  ingezet mensen te besmetten met ons hardloopvirus.

Het heeft geweldig gewerkt! Onze liefde en enthousiasme voor de sport kwamen over! Honderden mensen zijn in beweging gekomen en velen van hen hebben met heel veel plezier binnen een veilige loopomgeving een loopniveau bereikt dat zij nooit voor mogelijk hadden gehouden!

Het succes en het groeiend ledental had ook zijn keerzijden. Organisatorische-en randzaken gingen de laatste jaren (te)veel tijd en energie kosten.
Het eigen plezier in het coachen/begeleiden en het verzorgen van trainingen kwam sterk onder druk te staan. Ook de verdere ontwikkeling van de oorspronkelijke funrunnersfilosofie (waarin plezier, slim en doelmatig trainen en een open organisatie zonder subgroepjes centraal stonden) stagneerde na een aantal jaren en begon uiteindelijk flinke scheuren te vertonen.

Daarom hebben we 3 maanden geleden besloten met ingang van 1 juli 2017 te stoppen met “Loopgroep Funrunners” in haar huidige vorm en dit te communiceren naar zowel lopers als de groep assistent-trainers. Geen eigenaar/hoofdtrainer meer van een redelijk grootschalige loopgroep met ambities om getalsmatig te groeien.
Ron samen met Marjolijn weer trotse eigenaren binnen een kleinschalige funrunners-opzet waarin de oorspronkelijke funrunnersfilosofie en innovatie op het gebied van loopbegeleiding en coaching centraal staan.
We hebben de lopers én assistent-trainers van de bestaande groepen 3 maanden lang maximale ruimte gegeven om in deze nieuwe situatie hun eigen weg te vinden en we hebben mogen ervaren dat zij die gevonden hebben!

Wij zijn de lopers heel dankbaar voor de warme douche van woorden en cadeaus die wij tijdens het afscheidsfeestje van de “Loopgroep Funrunners” op landgoed Meyendel kregen. Veel dank aan Funrunster Petra Geurs, die het groepscadeau gecoördineerd heeft. Hartverwarmend waren de woorden van Funrunster Michelle namens de lopers  “ Jullie hebben met Loopgroep Funrunners iets unieks neergezet. Hardlopen is een niet meer weg te denken onderdeel van mijn leven geworden. Van 30 seconden als starter naar het lopen van een hele marathon! Heel erg bedankt daarvoor”.  Wij nemen deze geweldige afscheidscadeaus mee naar onze “Loopschool Funrunners Rotterdam” , waarmee wij na de zomervakantie starten.

Concreet kunnen wij nu alvast verklappen dat we op de cursus voor startende lopers (die op 7 september begint) innovatieve methoden gaan toepassen die op eenvoudige wijze de effectiviteit van de trainingen kan verhogen en de blessurerisico’s vermijden.

Daarnaast is er o.a. een cursus van 3 workshops lichtvoetig (leren) hardlopen in ontwikkeling die eind september/begin oktober zal starten.

Ook zijn we van plan loopprojecten voor kleine groep(en) van meer ervaren lopers te introduceren om slim en effectief te trainen naar bepaalde evenementen.

Net zoals wij in 2007 als “vrije loopgroep” met een open structuur onderscheidend waren willen wij ook met de” Loopschool Funrunners” vanaf september 2017 iets extra’s en onderscheidends gaan bieden t.o.v. de talrijke bestaande groepen en initiatieven. Wij geloven in de dingen die we doen met ook in deze ‘snelle tijd’ een doordacht en eerlijk verhaal! Mede daarom gaan wij ons concept “Loopschool Funrunners Rotterdam” de komende maanden rustig uitrollen en verder ontwikkelen.

Voor dit blog betekent dit dat hij tijdens de vakantieperiode nog even zal blijven bestaan. Einde September zullen we een nieuw en opgefrist blog  van Loopschool Funrunners introduceren.

Hartstikke bedankt dat je de tijd genomen hebt om deze info te lezen.
Ron en Marjolijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten