dinsdag 27 mei 2014

"FUNRUNNERS ROTTERDAM" BESTAAT 7 JAAR !!

In september 2007 kwam voor het eerst een klein groepje beginnende lopers in het Lage Bergse Bos bij elkaar om te ervaren hoe fijn het is om op een heel rustige, gezellige en relaxte manier de conditie met hardlopen op te bouwen. Er was onder het lopen in 'praattempo' een hoop plezier. We noemden ons Funrunners. We gaven met deze naamgeving aan vanuit welke visie wij wilden werken. En doet sloeg aan! Jaar na jaar werd de groep groter! anno 2014 zijn ± 150 Funrunners in 6 groepen actief!


Natuurlijk gaan wij ook in het seizoen 2014-2015 met veel enthousiasme door met waar we als Loopgroep zo succesvol in zijn: veel aandacht voor het sociale aspect van het met elkaar lopen, een gedegen opbouw via voor groepsleden beschikbare groepsschema's en een goed kwalitatief niveau van de begeleiding!
Na 7 jaar Funrunners is het daarnaast ook tijd om nieuwe wegen in te slaan. We zijn nog druk aan het brainstormen, maar willen jullie deze 'voorpublicatie' niet onthouden.
·       Op 25 september starten we in samenwerking met de Atletiekunie met een interne opleiding Assistent Looptrainer. De korte officieel erkende opleiding bestaat naast een praktijkgedeelte uit 3 workshops en duurt 2 maanden. Van deze investering verwachten we een aanzet om de 'hardloopkennis' binnen onze loopgroep te verbreden en de kwaliteit van de trainingen ook in de toekomst te kunnen blijven waarborgen  .
·       In het nieuwe seizoen starten we met het organiseren van een aantal clinics/workshops gericht op een brede groep recreatieve lopers. Het programma is nog in ontwikkeling, maar bevat in ieder geval een clinic Running Bootcamp, en een clinic Looptechniek/Bewust Hardlopen.
·       We gaan het komend seizoen de mogelijkheden onderzoeken om te komen tot een Funrunners Performance Team; een relatief kleine groep lopers die via een jaarplan en een (semi)individueel loopschema traint om op een aantal geselecteerde prestatielopen optimaal te presteren.

Meer weten?
Laat ons even weten naar welke activiteit(en) je belangstelling uitgaat en je ontvangt zo spoedig mogelijk meer gedetailleerde informatie